Firkaműhely

By admin • • 2 jan 2012

ALTERNATÍV MŰVÉSZETI- ÉS DESIGNMŰHELY GYEREKEKNEK

A vágy, hogy létrehozzunk valamit velünk született sajátosság. Az alkotás amellett, hogy örömforrás, kreatív gondolkodásra ösztönöz és ezáltal színesíti személyiségünket és minden területen szélesíti tudásunkat.

A FIRKAMŰHELY azért alakult, hogy segítsen a gyermekeknek megőrizni és elmélyíteni a bennük lakozó alkotó képességet, a kísérletező kedvet; ráirányítsa a szülők figyelmét az alkotás fontosságára a gyermeki fejlődésben; és nem utolsó sorban azért, hogy népszerűsítse a gyermekek és szüleik körében a vizuális művészeteket és a design-t.

A FIRKAMŰHELYBEN egy olyan gyakorlati módszert képviselünk, amely segít abban, hogy gyermekeinkből kreatív-gondolkodó felnőtteket neveljünk. Hiszünk abban, hogy a szülőknek utat mutatunk, hogyan óvják meg a gyermekeik fantáziáját és kreativitását, hogyan legyenek minél tovább, felnőttként is gyerekek.

A foglalkozásokon játékos módon barangolunk a vizuális művészetek és a design világában: megismerkedünk néhány művészeti irányzattal, a művészek bőrébe bújva, kipróbálunk különféle alkotási technikákat, kísérletezünk az anyagokkal , színekkel, formákkal, tervezünk, gondolkodunk, kombinálunk. Programjainkkal azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek megismerjék, megszeressék és magukévá tegyék a vizuális művészet szépségeit, fogékonyak és nyitottak legyenek az újdonságokra, megőrizzék kíváncsiságukat, kísérletező kedvüket.

A Firkaműhelyben hagyjuk a gyerekeket szabadon alkotni, de emellett megmutatunk nekik technikákat, anyagokat, eszközöket, amelyek arra ösztönzik őket, hogy tudatosan, maguk keressék az új tanulási lehetőségeket.

A FIRKAMŰHELY.HU foglalkozásainak időtartama 45 perc. A mũhelyfoglalkozások mindegyike kötődik valamilyen mũvészeti irányzathoz, illetve valamely mũvész, vagy mũvészek, designerek egyéni tevékenységeihez. Fontos szerepet kap a foglalkozásokon a design és a tervezés. Arra buzdítjuk a gyerekeket, hogy önállóan gondolkodjanak, keressenek minél több választ a feltett kérdésekre és megoldásaikat ízlésesen, tisztán, érthetően tálalják.

A FIRKAMŰHELY.hu alapprogramja 2009 óta szerepel az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület műjegyzékében. A műpéldány száma: 090511001T A program szerzője és tulajdonosa: O. Horváth Réka

Bővebb információ: O. Horváth Réka / designer

e-mail: info(kukac)firkamuhely.hu