5 ötlet

By admin • Nincs kategorizálva • 22 máj 2013

Egy hónap múlva hivatalosan is beköszönt a nyár. Addig azonban nem lehetünk biztosak abban, hogy eltelik egy egész hét eső nélkül. A következő 5 ötletet mindenképpen a nyarat idézi és a szabad levegőre hívogat, de rossz idő esetén a lakásban is hozzáláthattok az elkészítésükhöz.

Íme az első, a fagylaltos festés. Nem kell hozzá más, mint egy-két műanyag pohár, néhány pálcika, egy kevés kartonlap, és különböző ételfestékekkel színezett víz. Ha nincsen otthon a képen láthatóhoz hasonló fagylaltkészítőtök, használjatok sima műanyag poharat. Töltsétek bele a színezett vizet, és tegyetek bele mindegyik pohárba egy-egy spatulát (gyógyszertárban kapható). Hogy ne ferdén fagyjon bele a fagyitokba a spatula készítsetek hozzá katronból támasztékot. Ez lehet egy sima kör, aminek a közepére egy akkora nyílást vágtok, amekkorába a spatula éppen belefeszül.

fotó:http://sarahlipoff.com

2. A lomtalanítás alkalmával talált kacatokból készíthettek nyári zümmögő bogarakat.

fotó: http://www.craftlovely.com

3. Délidőben, ebéd előtt egy gyors, és vicces játék. Rajzoljatok arcot, ruhát egymás árnyékának! Ha homok nincsen, akkor az aszfalton is kipróbálhatjátok krétákkal, illetve rossz idő esetén egy nagyobb méretű papírlap néhány színes ceruza és egy lámpa is megteszi.

4. Készítsetek fadarabokból színes, festett figurákat, vagy szélcsengőt. Szerintem magában is nagyon szépek ezek a darabok, de ha van kedvetek ITT találtok még ötleteket, mihez kezdhettek a letört gallyakkal.

Ginette Lapalme festett gallyak

5. Készítsetek mókás tárolókat tusfürdős flakonokból!Mindenféle mütyür tárolására nemcsak szép, de környezetkímélő megoldás. Az elkészítés menetét ITT találjátok.

www.pysselbolaget.se

 

Comments are closed.