Házi gyurmarecept

By admin • Nincs kategorizálva • 7 máj 2013

Zseniális házi gyurmarecept!

Aki kipróbálta soha többet nem vesz gyári gyurmát;)

A pohár kb. 2dl-res
Hozzávalók:
1pohár liszt
1/2 pohár finom só
1pohár víz
1 tk olaj
1tk keményítő
ételfesték

Elkészítés:
A hozzávalókat az ételfesték kivételével egy tálban csomómentesre keverjük. Ezután érdemes szétosztani a masszát 4 részre, mert ez egy jó férfi ökölnyi gyurmaadagnak megfelelő mennyiség lesz. A szétosztott adagokat egyenként fazékba öntjük, és hozzáadjuk ízlés szerint a folyékony ételfestéket. Ezután nem kell mást tennünk, mint a ragacsot folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon melegítenünk. Kb. 1 perc után elkezd besűrűsödni a massza és kezd összeállni a gyurmánk. Ekkor már érdemes levenni a tűzről és még rövid ideig kicsit kevergetni. Nem fog nagyon túlhevülni, úgyhogy pár perc után gyúrható is.

A használatban éppen nem lévő gyurmát 2 hétig egy lezárt dobozban vagy zacskóban hűtőben tárolhatjuk.

A recept forrása:http://anartnest.squarespace.com/home-made-play-dough/

fotó:http://anartnest.squarespace.com/

Comments are closed.